IZR

Wat is Interactieve Zelf-Resonantie (IZR)?

Voor welke vragen:
Verlang jij verandering in je gevoelens, gedrag of gedachten, verlang je je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk of verlang je psychisch of fysiek naar meer welzijn?

Hoe:
In een individuele setting ben ik als begeleider jou resonantiepersoon. Ook werk ik met vloerankers en poppetjes als resonantiefiguren. Samen kijken we naar jouw proces.

Met Interactieve Zelf-Resonantie onderzoek je wat jou belemmert te leven zoals je ten diepste wenst. Met behulp van IZR (voorheen ‘opstellingen’) kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld.

Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen. Het doel is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven.

Waarom individueel?
De kracht van individuele interactieve zelf-resonantie is dat er exclusieve aandacht is voor jouw proces, het onderzoeken van jouw innerlijke dynamieken en de ontmoeting met jezelf. Als je thema’s wilt onderzoeken die gevoelig voor je liggen en waarmee je (nog) niet in een groep wilt werken, of wanneer je de energie van (groepen) andere mensen snel als teveel ervaart, dan kan een individueel proces behulpzaam zijn.

Interactieve Zelf-Resonantie (IZR)
De methode van Interactieve Zelfresonantie (IZR©) is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie). De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën.
Wij zijn als IZR-begeleider door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als onze collega’s in het IZR-netwerk zijn wij gedegen opgeleid in de toepassing van de methode. We onderhouden onze kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie over IZR en het IZR-netwerk vind je op
IZR-methode.nl

Voor een individueel IZR proces/opstelling ben ik te boeken op afspraak. Prijs: € 85.- euro per anderhalf uur. Een sessie is ook mogelijk via een tablet of pc. Mail naar contact@annekeakkerman.nl