Trauma

Ontdekken-ontmoeten

Wat is trauma:

Vaak denken we hierbij aan een ernstige gebeurtenis als een ongeval, maar trauma kan al ontstaan als je nog in je moeders buik zit en dient zich later aan in vele vormen. Dat kan psychisch zijn of in de vorm van een ziekte. Wat je moeder toen meemaakte, maakte jij ook mee! Ervaringen in de baarmoeder zijn soms al een blauwdruk voor ons latere leven.

We beseffen vaak niet dat bepaalde ervaringen/herinneringen uit onze jeugd traumatisch kunnen zijn. Als je je zo’n ervaring niet kan herinneren, besef je ook niet wat er niet oké aan was. Toch heeft je lichaam al die informatie van toen en nu in je cellen opgeslagen waardoor gemakkelijk stress ontstaat.

Ook nog in het nu dissociëren we vaak in meer of mindere mate zonder dat we er erg in hebben, deze dissociatie was toen een overlevingsstructuur die je uit die enge situatie heeft gered. Helaas heeft dat ook geleid tot een split in ons lichaam. Deze bevriezing was nodig omdat je datgeen nooit weer wilde voelen! De trigger in het heden kan komen door een geur, beeld, geluid, of de mensen in je omgeving.

Wat te doen:

Door gebruik van de IZR methode en het opstellen van jouw verlangen kunnen we deze informatie helder krijgen, waardoor je jouw patronen leert kennen. Vandaar uit kan je een nieuwe weg inslaan, in een meer ontspannen lichaam.

Gebeurtenissen:

Het gaat niet zo zeer om de gebeurtenis zelf maar meer over wat jouw lichaam en psyche ermee heeft gedaan. Wat voor de een heel erg is, kan voor de ander zo langs hem of haar heen gewaaid zijn. Hoe heb jij het ervaren? We kunnen samen kijken wat er in jouw lijf speelt.

Wat kan ik je bieden:

In een veilige omgeving samen kijken naar jouw patronen en stapje voor stapje je lijf bevrijden uit de bevriezing, door inzicht te krijgen in wie jij werkelijk bent. Op die manier kan je de oude angst gaan loslaten. Beseffen dat je nu volwassen bent en die schrik/angst niet meer relevant is voor het nu. Door liefdevol naar die delen te kijken waar de pijn zit, ontstaat er ruimte en ontspanning.

Als we onze trauma’s en onze wonden helen, doorbreken we het patroon voor de volgende generatie. Dit is de grootste gift die we onze kinderen en omgeving kunnen schenken.

Ik help je graag jezelf te ontdekken, en te helen.