Trauma

Ontdekken-ontmoeten

Wat is trauma:

Vaak denken we hierbij aan een ernstige gebeurtenis als een ongeval, maar trauma kan al ontstaan als je nog in je moeders buik zit en dient zich later aan in vele vormen. Dat kan psychisch zijn of in de vorm van een ziekte. Wat je moeder emotioneel meemaakte toen jij groeide in haar buik, maakte jij ook mee! Ervaringen in de baarmoeder zijn soms al een blauwdruk voor ons latere leven.

We beseffen vaak niet dat bepaalde ervaringen/herinneringen uit onze jeugd traumatisch kunnen zijn. Als je je zo’n ervaring niet kan herinneren, besef je ook niet wat niet oké voor jou was. Toch heeft je lichaam al die informatie van toen en nu in je cellen opgeslagen, waardoor gemakkelijk stress in het lichaam ontstaat.

Ook nu nog dissociëren we vaak in meer of mindere mate zonder dat we er erg in hebben, deze dissociatie was toen een overlevingsstructuur die je uit die enge situatie heeft gered. Helaas heeft dat ook geleid tot een energetische split in ons lichaam. Deze bevriezing was nodig omdat je datgeen nooit weer wilde voelen! De trigger in het heden kan komen door een geur, beeld, geluid, of mensen in je omgeving.

Wat te doen:

Door gebruik van de IZR methode en het opstellen van jouw verlangen kunnen we informatie helder krijgen, waardoor je jouw patronen leert kennen. Vandaar uit kan je een nieuwe weg inslaan, in een meer ontspannen hoofd en lichaam.

Gebeurtenissen:

Het gaat niet zo zeer om de gebeurtenis zelf maar meer over wat jouw lichaam en psyche ermee heeft gedaan. Het zijn de pareltjes water die je ziet op de foto van deze pagina, we kunnen ze laten zitten of proberen ze af te voeren door de pijn te durven voelen vanuit onze volwassene van nu. Wat voor de een heel erg is, kan voor de ander zo langs hem of haar heen gewaaid zijn. Hoe heb jij het ervaren? We kunnen samen kijken wat er in jouw lijf speelt.

Wat kan ik je bieden:

In een veilige omgeving samen kijken naar jouw patronen en stapje voor stapje je lijf bevrijden uit de bevriezing. Inzicht krijgen in jou dynamieken en voelen wie jij werkelijk bent. Op die manier kan je de oude angst gaan loslaten. Beseffen dat je nu volwassen bent en die schrik/angst niet meer relevant is voor het heden. Door liefdevol naar die delen te kijken waar de pijn zit, ontstaat er ruimte en ontspanning.

Als we onze trauma’s en onze wonden helen, doorbreken we het patroon voor de volgende generatie. Dit is de grootste gift die we onze kinderen en omgeving kunnen schenken.

Ik help je graag jezelf te ontdekken, en te helen.