Over Anneke

Geboren in 1957 en opgegroeid op de boerderij in Rotsterhaule Friesland. Coupeuse leek mijn moeder wel wat, maar zo’n naaimachine zegt niet zoveel terug. Uiteindelijk ben ik het kappersvak ingerold waar ik mijn creativiteit en zakelijk inzicht tot uiting kon brengen. Een eigen salon van 1982 tot 2022, 40 jaar ervaring in het omgaan met mensen.

En 20 jaar werkzaam als vaktechnisch trainer bij Goldwell, voor shows, studio- en salontrainingen door heel Nederland. Ook het werken voor films en het afnemen van examens en les geven op scholen heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik kom uit een rustig gezin, nooit iets aan de hand, althans zo leek het, maar voor mij voelde dat anders. Al toen ik heel jong was vroeg ik mij af waarom mensen reageren zoals ze doen. Is dat een reactie op mij, of zegt het meer over de andere persoon? Wat triggert mensen? Wat gebeurt er als je echt contact maakt? Voelen zij zich dan veilig/onveilig? Voel ik mij veilig? Wat speelt er echt? Deze vraagstukken en het gedrag van mensen hebben mijn interesse.

Daarom ben ik in 1990 gestart met diverse psychosociale trainingen. Dit pakte mij, dit klopte helemaal! Lichaamsgericht werken voor jezelf en de ander, leren hoe je met groepen omgaat, en één-op-één therapie. 

Uiteindelijk ben ik afgestudeerd bij het Aumm Instituut. Deze opleiding is vooral praktisch-lichaamsgericht en behandelt een groot aantal therapeutische methoden en technieken. Voorbeelden van deze technieken zijn innerlijk kind werk, ademtherapie, lichaamswerk (bio-energetica en reichiaans), familieconstellatie, karakterstructuren, psychopathologie, NLP, cranio sacraal en meditatie. Ik heb de opleiding co-dependency afgerond waar met name wordt ingegaan op onderwerpen als schaamte, shock, grenzen en afhankelijkheden in (partner)relaties. Zo ook de tweejarige trauma opleiding was een bijzonder leerzame en mooie afsluiting van alle Aumm opleidingen die ik gevolgd heb.

In 2001 maakte ik kennis met systemisch werk/familieopstellingen en kwam ik erachter dat deze werkwijze goed bij mij past. Het is voor mij een prachtige manier om zelf verder in te groeien en ook anderen hun weg in te laten ontdekken. Voor mij was, en is het nog steeds een ware ontdekkingsreis en heling.

Hierna heb ik nog vele opleidingen gevolgd op het gebied van systemisch werk. Onder andere bij het Bert Hellinger Instituut en tot op het heden bij Interakt https://interaktiel.nl/ in Tiel. Zo heeft Margriet Wenting mij laten kennismaken met de Frans Ruppert werkwijze. Na een mix van alle opstellers die ik gezien en gehoord heb zowel hier als in het buitenland, heb ik nu mijn manier gevonden. En om die reden heb ik mij aangesloten bij het IZR netwerk http://izr-methode.nl van Interakt waarbij ik maandelijks online bijgeschoold wordt en drie maal per jaar live supervisie in het geven van IZR sessies. Zo ook een jaarlijkse IZR netwerkdag, hierdoor ontwikkel ik mij steeds verder om meer en meer diepgang te realiseren in de opstellingen en IZR sessies.